tvarohovy problem

11. října 2009 v 14:59 | Vendy |  slečnu něco zaujalo
Na dnesek jsem slibila, ze se postaram o dezert. Volba byla jasna. Padlo to na mou oblibenkyni, strouhanou buchtu. Vypadat by mela pekne, dole jedna cokoladova vrstva, pak vrstva tvarohu a pak dalsi, nastrouhana, cokoladova vrstva.
Peclive jsem vcera vybirala tvaroh, protoze si moc dobre pamatuji, co se mi stalo loni ve Vichy, buchta se proste roztekla.
Pripravovat buchtu jsem zacla hned rano, aby mela dost casu na vychladnuti - utuhnuti. Nicmene ani to nepomohlo, tvaroh je tu v tomhle pripade na prd, dopadlo to uplne stejne jako loni. Cokoladova vrstva byla ok, ale z tvarohu byla tekutina. Vypada to silene a chutna t taky trochu jinak nez obvykle. Je to sice dobre, ale neni to uplne ono...
V cem je problem? V tvarohu, proste tu maji tvaroh moc vodovy a tekuty. Tak mi Laurence doporucila, ze priste bude asi lepsi zajit do anglickeho butiku. To je takovy obchod, kde maji anglicke vyrobky. Je sice pomerne drahy, ale anglicky tvaroh je pry v tomhle pripade mnohem lepsi. To je co rict, protoze si tu z Anglie pomerne casto delaji srandu.
Kazdopadne jsem zanevrela na francouzsky tvaroh. A basta!

neco jako nas super jihocesky tvaroh, TUCNY, tady proste neni...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Luczziáš | 12. října 2009 v 13:14 | Reagovat

já chci taky umět péct:( a péct dobroty všem okolo..

2 Ančí | 16. října 2009 v 23:53 | Reagovat

Abys věděla,taky si z frantíků tropíme šoufky  :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama